PRIORITATEA POLIŢIŞTILOR CLUJENI – SIGURANȚA POPULAȚIEI

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează, zilnic, pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în perioada sezonului estival.

 Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 31 iulie – 6 august 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 600 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 526 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

În cadrul acţiunilor, 9 persoane au fost depistate în flagrant, precum şi o persoană urmărită. Faţă de 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 73 sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 326 sancţiuni contravenţionale, dintre care 157 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 52 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

În perioada 3-6 august a.c., pe timpul desfăşurării festivalului Untold 2017, poliţiştii au desfăşurat misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare si restricţionarea temporară sau devierea traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor, precum şi controlul tehnic antiterorist.

Activităţile de prevenire şi combaterea ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This