,,Primul Ghiozdan” – Proiect pentru diminuarea abandonului școlar

Inspectoratul Școlar județean Maramureș a propus încheierea unui acord de parteneriat cu instituția Consiliului Județean Maramureș și unitățile-administrativ-teritoriale din județ pentru realizarea proiectului ”Primul ghiozdan”, în vederea reducerii abandonului școlar. Proiectul se adresează copiilor care încep clasa pregătitoare în anul școlar 2017 – 2018 și urmărește oferirea de ghiozdane echipate viitorilor școlari.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că acest proiect a fost propus de către consilierul județean Liliana Moga, care a desfășurat programul în câteva UAT-uri,  în ultimii ani. ”Proiectul a fost finanțat, până acum, din sursele proprii ale doamnei consilier. Odată adus în atenția executivului Consiliului Județean Maramureș l-am discutat în detaliu în comisiile de specialitate. Personal, consider că este un proiect necesar, un proiect frumos care implică un acord între Inspectoratul Școlar Județean și UAT-urile care vor dori, alături de Consiliul Județean Maramureș, să intre în parteneriat. Dorința noastră este aceea de a oferi copiilor care merg pentru prima dată la școală un ghiozdan echipat cu rechizitele necesare. Urmează ca ISJ Maramureș să ne pună la dispoziție totalul copiilor care vor începe clasa 0, iar apoi vom încheia acordurile de parteneriat și cu unitățile-administrativ-teritoriale care doresc să intre în proiect. Există, în prezent, comunități care desfășoară deja acest program din resurse proprii, așa că ne vom adresa comunităților care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru, iar atunci vom reveni în plenul CJ cu un proiect care prevede exact suma și numărul beneficiarilor”, a subliniat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Consilierul județean Liliana Moga s-a adresat plenului Consiliului Județean Maramureș, pentru a sublinia importanța acestui proiect de suflet și bucuria pe care a citit-o, de fiecare dată, pe chipul micilor beneficiari. ”Mulțumesc, în primul rând, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru deschiderea pe care a avut-o referitor la inițiativa mea. Sper ca toți colegii consilieri județeni să voteze acest proiect generos, de care vor beneficia copiii care urmează să înceapă clasa 0 în toamna acestui an. Din experiența proprie pot să vă spun că ideea aceasta a fost îmbrățișată cu mare bucurie atât de copii, cât și de părinți. Le mulțumesc primarilor care au făcut parteneriatul posibil încă de anul trecut și îmi doresc ca, începând din acest an, toți copiii de clasă 0 din comunitățile Maramureșului să beneficieze de acest dar minunat din partea Consiliului Județean”, a precizat consilierul județean, Liana Moga. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi de aleșii județeni prezenți la ședința ordinară de la sfârșitul lunii iulie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This