Primăria Municipiului Turda începe curățenia de toamnă!

Pe tot parcursul lunii octombrie, municipalitatea va derula o amplă campanie de ecologizare și conștientizare a populației în privința respectării legii privind protecția mediului.
Astfel, începând de astăzi, Primăria alături de toate serviciile și instituțiile abilitate (PRIVAL, Poliția Locală, Domeniul Public, SVSU și Direcția de Asistență Socială) vor derula acțiuni în teren în toate zonele cu deșeuri identificate. De asemenea, vor fi curățate spațiile verzi și vor fi efectuate deratizări pe tot domeniul public al municipiului.

În cadrul acestei campanii, vom demara și o acțiune de curățare a rigolelor pe străzile Gh. Dima și Cocoșului, zone identificate ca prioritare pentru a se evita acumulările de apă în sezonul care urmează. Străzile vor fi curățate integral, iar rigolele vor fi desfundate pe întreaga lungime a străzilor. Prima acțiune de acest fel va avea loc luni, 9 octombrie, începând cu ora 08.00, pe strada Gheorghe Dima.

Anunțăm cetățenii că toate zonele în care se va interveni vor fi monitorizate video permanent. Atragem atenția asupra faptului că supravegherea se va face cu maximă seriozitate, iar cei care mai aruncă gunoaie pe spațiul public riscă o amendă cuprinsă între 25.000 și 50.000 de lei, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului.

Pentru că ne dorim un oraș curat, vom depune toate eforturile necesare pentru ca populația să înțeleagă cât de importantă este responsabilitatea față de mediu și față de tot ceea ce ne înconjoară. Fiecare dintre noi trebuie să punem umărul la a păstra frumos tot ce avem și să nu mai permitem sub nicio formă actele de vandalism sau de nepăsare. Adresăm public rugămintea ca locuitorii să se alăture acestor demersuri și să respecte regulile care vor fi impuse. Pe parcursul acestei campanii, vom informa permanent populația cu privire la activitățile desfășurate și locațiile vizate.

Primăria Turda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This