Premierul Tudose dorește plusvaloare pentru domeniul cercetării

Premierul Mihai Tudose a avut ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanți ai Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare–Proiectare din România (FSLCPR) și cu cei ai Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiației.

În cadrul întrevederii, premierul și-a exprimat susținerea guvernului pentru activitatea de cercetare și deschiderea în ceea ce privește continuarea dialogului cu sindicatele de profil și facilitarea parteneriatului acestora cu instituțiile statului. Acesta a menționat că își dorește ca domeniul cercetării să devină mult mai aplicat pentru mediul economic astfel încât să aducă plusvaloare.

Reprezentanții sindicatelor au evocat necesitatea trecerii mai multor institute de cercetare în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării. De asemenea, au solicitatat premierului modificarea legislației în așa fel încât să permită un acces mai facil al evaluatorilor străini la contracte cu institutele de cercetare.

În acest context, premierul Mihai Tudose a cerut ministrului de resort, ca într-un timp cât mai scurt, să conceapă un plan de măsuri și să vină cu propuneri în ceea ce privește modificarea cadrului legislativ pentru corectarea disfuncționalităților și eficientizării activității institutelor de cercetare, eliminarea barierelor birocratice și facilitarea accesului acestora la contracte, atât cu parteneri străini cât și cu cei români.

Premierul a subliniat că va trimite Corpul de Control la Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiației, după ce sindicaliștii au reclamat premierului faptul că nu există dialog cu conducerea instituției.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat Ministrul Cercetării, Lucian Georgescu și consilierul onorific al premierului, Șerban Valeca.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This