Premierul Nicolae Ciucă: „Vor fi construite nouă din cele 124 de creșe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență”. Vezi în ce oraşe vor fi construite creşele!

0
205

„În Alba Iulia, Pitești, Tismana, Slobozia, Carei, Mediaș, Suceava, Huși, Râmnicu Vâlcea vor fi construite nouă din cele 124 de creșe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Peste 7.000 de copii vor beneficia de îngrijire în aceste creșe moderne, iar părinții lor de un real ajutor și de confortul că cei mici vor primi atenția cuvenită. Sunt priorităţile pe care guvernul şi le-a asumat pentru a sprijini tinerele familii prin asigurarea unor instituții moderne și pregătite să ofere copiilor lor îngrijirea şi educaţia necesare integrării pas cu pas într-un sistem de învățământ adaptat vremurilor de azi.

Aceste măsuri de dezvoltare a infrastructurii le aliniem cu cele din domeniul educaţiei. Ieri am avut în primă lectură aprobarea a 3.500 de posturi, posturi care se regăsesc şi vor fi destinate inclusiv celor care îşi vor desfăşura activitatea în aceste creşe noi. 

Reușim astfel să punem în aplicare obiectivele prioritare ale Guvernului. Am operaționalizat trei programe majore din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: pentru creșterea eficienței energetice, fondul local și astăzi construcţia de creşe, precum și Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Coordonarea cât mai bună a fondurilor europene cu cele naționale înseamnă valorificarea și integrarea resurselor pentru creșterea calității vieții cetățenilor și dezvoltarea comunităților locale românești”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.