fbpx
9.6 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Portretul unei copile din Maramureș este cea mai premiată fotografie din lume

Trebuie citit

- Publicitate -

Cea mai premiată fotografie portret din lume a fost realizată de reputatul artist fotograf Kerekes István, originar din Târgu Mureş.

Portretul fetiţei din Maramureş, „Yelena„, i-a adus artistului peste 600 de premii internaţionale în 58 de ţări din întreaga lume.

Portretul unei copile din Maramureș este cea mai premiată fotografie din lume

Fotografia a fost realizată în 2009 și a doborât recordul mondial de cea mai premiată imagine din lume, titulatura fiind valabilă şi în prezent.

„Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial. Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia şi portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincţia, în lume existau doar 5 artişti fotografi cu asemenea distincţie, el fiind cel mai tânăr printre ei! Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei”, a precizat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art, conform Agerpres

Cea mai premiată fotografie portret din lume, alături de alte 71 de imagini surprinse de el vor fi expuse, în perioada 19 noiembrie – 19 decembrie a.c., în Galeria Euro Foto Art din incinta Muzeului oraşului Oradea.

Cine este autorul fotografiei

Kerekes István este un fotograf originar din Târgu Mureș care din 2007 este stabilit în Ungaria, iar în prezent locuiește în Mosonmagyaróvár împreună cu familia, unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial.

Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia şi portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3).

La acel moment, în lume existau doar cinci artişti fotografi cu asemenea distincţie, el fiind cel mai tânăr dintre ei. Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole