fbpx
21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023

Pompierii clujeni au avut de furcă toată noaptea cu ninsoarea: copaci căzuți, drumuri blocate și stâlpi de electricitate doborâți la pământ

Trebuie citit

- Publicitate -

Pompierii clujeni au avut de intervenit pe mai multe drumurile din județul Cluj, pentru a curăța drumurile de arborii căzuți din cauza zăpezii, scrie Monitorul de Cluj.

Doar pe ruta DJ 107R, între localitățile Șomeșul Cald și Mărișel au fost înlăturați peste 50 de arbori sau ramuri căzute pe carosabil.

Pompierii clujeni au avut de furcă toată noaptea cu ninsoarea: copaci căzuți, drumuri blocate și stâlpi de electricitate doborâți la pământ

„Pe parcursul nopții trecute opt echipaje de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, Detașamentul 2 Cluj-Napoca, Garda de Intervenție Băișoara, Detașamentul Huedin, Detașamentul Turda și Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru degajarea arborilor sau stâlpilor ce au fost doborâți de acumulările de zăpadă, rezultate în urma precipitațiilor abundente.

Astfel, pe ruta DJ 107R, între localitățile Șomeșul Cald și Mărișel au fost înlăturați peste 50 de arbori sau ramuri căzute pe carosabil.
De asemenea, echipajele operative au intervenit pentru eliberarea drumurilor de arbori căzuți între localitățile Agârbiciu și Dângău, între Băișoara și Muntele Băișorii,  între Bologa și Săcuieu, între Someșul Rece și Măguri Răcătău, pe str Parâng din Cluj-Napoca, pe str Someșul Rece din Gilău, în localitățile Valea Ierii, Muntele Băișorii, precum și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată din localitatea Jucu Herghelie.

Aceste situații înregistrate, deși numeroase, nu au avut ca și urmări distrugeri sau pagube materiale semnificative. De menționat este faptul că 10 echipe ale distribuitorului de energie electrică au desfășurat pe parcursul nopții acțiuni pentru restabilirea alimentări cu energie electrică din mai multe localități din județ, având în vedere că au fost afectate și liniile de transport a energiei electrice și puncte de transformare din județ”, a transmis ISU Cluj.

Zona de munte din județul Cluj se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent până luni, 27 februarie, la ora 15:00.

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

De asemenea, județul Cluj se află sub atenționare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă până, luni, 27 februarie, la ora 15:00. În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

Citeste si: METEO: Cod Portocaliu de precipitații mixte însemnate cantitativ, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole