Peste 71 de milioane de lei, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în patru comune clujene din zona metropolitană

0
101

Marți, 25 octombrie a.c., a fost semnat contractul de lucrări privind extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Florești, Baciu, Apahida și Feleacu.

Peste 71 de milioane de lei, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în patru comune clujene din zona metropolitană

Cu o valoare de 71.989.110 lei, exclusiv TVA, lucrările fac parte din programul de investiții, finanțat din fonduri europene, în cuantum de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, implementat de Compania de Apă Someș S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Lucrările vor viza localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm investițiile în infrastructura de apă și canalizare a județului și, împreună cu Compania de Apă Someș, ne preocupăm constant să asigurăm tuturor clujenilor apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată la standarde europene. În baza contractului semnat azi, locuitorii din nu mai puțin de 11 sate din zona metropolitană vor beneficia de creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de viață.”

Rețelele nou realizate sau reabilitate vor include 13 km lungime totală de aducțiune, 53 de km rețea de distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare, 998 de branșamente de apă și 781 de racorduri de canal.

Totodată, vor fi construite sau reabilitate și alte facilități, respectiv stații de pompare, rezervoare și se va realiza dotarea rețelelor noi cu sistem de monitorizare automatizat SCADA. 

            În ceea ce privește durata de execuție a lucrărilor, aceasta este de maxim 20 de luni.

Citeste si: Localitatea Soporu de Câmpie, Cluj va beneficia de o rețea de canalizare centralizată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.