Percheziții ale Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, în mai multe județe transilvănene

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar 4.000 de lei şi 3.600 de euro au fost ridicaţi în vederea confiscării, în urma percheziţiilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 2 august a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 59 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” – Tîrgu Mureş,

Din cercetări a reieşit că 3 persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5-12%.

 În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării sumele de 4.000 lei şi 3.600 de euro. Totodată au fost ridicate şi o serie de documente contabile, de natură a sprijini ancheta în vederea stabilirii activităţii infracţionale pe un palier mai larg.

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş au fost conduse, pentru audieri, 3 persoane implicate în comiterea infracţiunilor, din judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud, respectiv din municipiul Bucureşti, faţă de acestea luându-se măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This