Pe terenul Muzeului Național al Aviației Române se vor construi locuințe pentru militari și civili

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a făcut marți, 22 august, o vizită la Muzeul Național al Aviației Române pentru a evalua situația terenului care a fost transferat din domeniul public al statului și administrarea M.Ap.N. în domeniul public al municipiului București și pe care ar urma să se construiască, de către Consiliul Local al sectorului 2 al Capitalei, locuințe pentru civili și militari.

Ministrul Țuțuianu a fost informat cu privire la situația juridică actuală a terenului, la numărul de unități locative pe care angajații Ministerului Apărării Naționale și ai altor instituții din sistemul național de apărare ar urma să le primească în respectivul ansamblu de locuințe și la termenul în care ar urma să fie finalizate construcțiile.

Adrian Țuțuianu a spus că asigurarea unui nivel bun de trai pentru militari și familiile acestora, care presupune și asigurarea unor locuințe decente, este o procupare constantă a conducerii ministerului și că acest proiect edilitar, în noua formă propusă de Primăria Sectorului 2 al municipiului București, se află în analiza structurilor abilitate ale M.Ap.N.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale a vizitat spațiile expoziționale și s-a întâlnit cu echipa de conducere și cu angajații Muzeului Național al Aviației Române.

 

***

 

În anul 2010, prin HG nr 714, s-a aprobat transmiterea unei părți a imobilului 429 București, situat în strada Fabrica de Glucoză nr.2-4, în suprafață de aproximativ 4,5 hectare, din administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 2, în vederea sistematizării zonei, respectiv pentru construirea de locuințe și dotări aferente, în maximum trei ani de la preluarea terenului. Prin acest program, derulat prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, M.Ap.N. și alte instituții beneficiare urmau să primească jumătate din locuințele realizate. Ca urmare a faptului că nu a mai fost asigurată finanțarea programelor ANL pentru amplasamente noi, autoritatea publică locală a sistat proiectul de realizare a respectivelor locuințe iar terenul a revenit în administrarea M.Ap.N., conform dispozițiilor legale în vigoare.

În anul 2015, proiectul a fost readus în discuție, fiind emisă HG nr.699/2015 prin care se prevede transmiterea unei suprafețe de patru hectare din administrarea M.Ap.N. în domeniul public al municipiului București, pentru construirea de locuințe, într-un termen de trei ani,  700 de unități locative din totalul construit urmând să revină M.Ap.N. și instituțiilor beneficiare.

La acest moment, Primăria Sectorului 2 a solicitat M.Ap.N. inițierea unui alt proiect de act normativ prin care să se reconfigureze datele generale ale proiectului de investiții, propunând MApN ca numărul total de locuințe care vor fi transferate să fie de 537 de unități locative, realizate într-un termen de maximum 10 ani. Această solicitare este în prezent analizată de structurile abilitate din cadrul M.Ap.N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This