Ninsoare şi viscol în Transilvania. Drumuri închise, circulaţie îngreunată și mii de gospodării fără curent electric. Vezi AICI prognoza pe următoarele zile!

Iarna şi-a intrat pe deplin in drepturi. Circulaţia este îngreunată pe A1 Sibiu- Deva, din cauza vântului puternic. De asemenea, la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene. Zăpada a căzut necontenit şi s-a depus într-un strat de câţiva centimetri. In judeţul Harghita, două drumuri naţionale au fost închise după ce, din cauza vântului, mai mulţi copaci au căzut la pământ. Viscolul s-a înteţit şi la Rânca. Vântul suflă cu peste 70 km/h, iar zăpada începe să se aşeze. Drumarii sunt pregătiţi să intervină şi avertizează turiştii să nu se aventureze pe drumuri fără să se informeze.

Drumul Județean 186 Cavnic-Budești, din județul Maramureș, este blocat din cauza unor copaci căzuți pe partea carosabilă, acționându-se în aceste momente pentru deblocarea circulației rutiere pe această arteră. Două autoturisme aflate în pasul ce leagă Cavnicul de Budești, pe DJ186 (Maramureșul Istoric) nu mai pot înainta din cauza derdelușului de pe drum.

Pe DN 18 care leagă Baia Mare de Sighetul Marmaţiei se circulă în condiții de iarnă. Se acționează cu utilaje de la Drumurile Naționale și cu echipaje de la poliția rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane, vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

Totodată, pentru nordul, nord-vestul și centrul țării este în vigoare, tot de la ora 10:00, un Cod galben de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte.

Până luni noaptea la ora 23:00, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării, pe arii extinse, vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This