MONEDE DE PROVENIENȚĂ AUSTRO-UNGARĂ, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

În perioada  5-8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de comerț ilicit cu bunuri culturale mobile, în târgul de antichități din localitatea  Negreni.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliței orașului Huedin și ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat activități în zona târgului, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate 46 de fapte contravenționale la Legea nr. 12/1990  privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, precum și la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Pe linia protejării patrimoniului cultural mobil au fost realizate 5 confiscări de bunuri. Astfel,  au fost descoperite și confiscate 43 de monede de proveniență austro-ungară, aferente perioadei istorice 1781-1895. De asemenea, au fost confiscate 61 flori de mină, în greutate totală de 22 kilograme, pentru care nu au putut fi prezentate autorizații de comercializare, conform Ordinului 410/2008. Aceste bunuri urmează a fi evaluate de către specialiști și predate instituțiilor cu atribuții în domeniu.

De asemenea, au fost controlate 78 societăți comerciale, respectiv 51 persoane fizice, fiind constatată o infracțiune la Legea nr. 84/1998 privind comercializarea de produse contrafăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This