Misiune de antrenament pentru jandarmii din Alba , a Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca

În perioada 19 – 21 iunie a.c. un echipaj al Unităţii Speciale de Aviație Cluj-Napoca, cu elicopterul MI-17 din dotare, în cooperare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamontului Alba au desfășurat o misiune de antrenament, cu forțe și mijloace în teren (EXFT), având drept scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenție a forțelor de ordine, în diferite situații.

Misiunea de antrenament s-a desfășurat în zona Luncile Prigoanei din munții Șureanu, unde forțele angrenate au acționat în baza unor  scenarii adaptate după posibile situații reale de intervenție. Tema misiunii de antrenament a fost „Acțiunea subunității mobile de jandarmi și structurilor montane pentru executarea acțiunii de salvare-evacuare în zona montană, a unei persoane sau grup de persoane”.

Participanții la misiune s-au familiarizat cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

– exersarea tacticilor de  coborâre în rapel din elicopter;

– exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție;

– exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane;

– exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Prin intermediul acestei misiuni de antrenament s-a dorit evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This