Ministrul Rovana Plumb, în Malta: ,,Trebuie să ne asigurăm, la nivelul UE, de resursele necesare continuării politicii de coeziune și după 2020″

0
354

În perioada 8-9 iunie 2017, doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a participat la reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu politica de coeziune UE 27, organizată în orașul Valletta, în cadrul preşedinţiei malteze a Consiliului UE.

În cadrul dezbaterilor, participanții au analizat provocările politicii de coeziune post 2020, cu accent pe creșterea eficienței și relevanței acestei politici, precum și modalitățile de a crește vizibilitatea acesteia în rândul cetățenilor UE.

Este esențial să asigurăm o politică de coeziune modernă, puternică și eficientă, care să genereze o creștere inteligentă, incluzivă și durabilă dar și noi locuri de muncă în toate regiunile Europei, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Doamna Plumb a mai afirmat că România consideră că actuala structură generală a politicii de coeziune oferă echilibrul corect între obiective și măsuri și răspunde celor mai importante provocări economice, sociale și de mediu pe care le întâmpină UE. Este important ca și după 2020 să se asigure resursele necesare pentru politicile stabilite prin Tratat. S-a dovedit că au o mare valoare adăugată la nivel european, generând creștere economică și dezvoltare unitară.

Ministrul român a mai arătat că politica de coeziune trebuie tratată cu mai multă flexibilitate, pentru a putea răspunde nevoilor specifice fiecărei regiuni. A adăugat că principalele provocări rămân conservarea și gestionarea resurselor naturale, schimbările climatice, energia verde și eficiența energetică dar și infrastructura de transport, incluziunea socială, reducerea declinului demografic, competitivitatea economică și educația.

La dezbaterile din Malta au fost prezenți doamna Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională precum și alți reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, Secretariatului General al Consiliului, Băncii Europene de Investiții, Comitetului Regiunilor și Consiliului Municipalităților și Regiunilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.