Ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, prezent la Consiliul Național al Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate

0
183

Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate a organizat, în perioada 19 – 22 mai 2017, cea de-a 27-a ediție a Consiliului Național și prima desfășurată în Maramureș. Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și secretarul de stat Marius Sepi au participat, duminică, la Consiliul Național al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate care s-a desfășurat la Vișeu de Sus, în Maramureș.

Printre cei prezenți s-au numărat președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea, senatorul Liviu Marian Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea, vicepreședintele Uniunii Naționale al Sindicatelor TESA din Sănătate, Simona Cremene, președinte al Sindicatului TESA din cadrul Spitalului Județean Baia Mare, dar și președintele Federației SANITAS Leonard Bărăscu. Temele principale abordate au constat în armonizarea Legii 62/2011 – Legea Dialogului Social, Legea salarizării unitare, precum și HG 1260.

 

Simona Cremene, vicepreședinte al Uniunii Sindicatelor TESA: ”Am convingerea că această întâlnire va avea rezultate benefice”

Potrivit Simonei Cremene, vicepreședinte al Uniunii Sindicatelor TESA la nivel național, faptul că în Maramureș au ajuns atât de multe prezențe importante de la centru, iar ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a participat personal la acest eveniment, a dat o notă de încredere reprezentanților TESA din sănătate. ”Avem încredere că mare parte dintre discuțiile purtate în cadrul Consiliului Național al Uniunii se vor concretiza în favoarea personalului TESA din sănătate. Am găsit deschidere la centru, avem deschidere și înțelegere atât la nivelul executivului Consiliului Județean Maramureș, cât și la nivelul conducerii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, motiv pentru care doresc să aduc mulțumirile mele pentru felul în care decurg dialogurile pe care le avem și pentru modul deschis în care ne sunt primite solicitările. Sunt convinsă că această întâlnire nu va rămâne fără rezultat, iar tuturor celor care au ales să fie alături de noi și s-au arătat dispuși să analizeze amendamentele la legea salarizării, depuse la Camera Deputaților și Senatul României, le mulțumim”, a precizat președintele Sindicatului TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” și vicepreședinte al Uniunii la nivel național.

 

Gabriel Zetea: ”Toți cei din administrația publică locală ne uităm cu speranță spre Legea salarizării unitare”

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a felicitat toți reprezentanții personalului TESA prezenți la acest eveniment și a salutat prezența ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, precum și a secretarului de stat Marius Sepi. Șeful administrației județene a subliniat faptul că, orice angajat care are o problemă trebuie să o rezolve la nivel intern, la nivel local, deoarece ministrul Dialogului Social nu va fi prezent aici în fiecare zi. ”Omul când are ceva de rezolvat se adresează primarului, consilierilor județeni, președintelui Consiliului Județean, nouă, celor care suntem aici. Și pentru a rezolva problemele, competențele ar trebui delegate la nivel local. Știu că în comisiile din Parlament se vor discuta toate aceste doleanțe legate de legea salarizării și am speranța că acestea se vor rezolva în cel mai scurt timp. Toți cei din administrația publică locală ne uităm cu speranță spre Legea salarizării unitare și cu cât mai multe federații sindicale vor fi alături de această lege, va fi mult mai bine”, a declarat șeful administrației județene. La finalul intervenției, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a mulțumit oficialităților centrale pentru prezența în Maramureș și dialogul constructiv care a avut loc și i-a invitat să revină cât mai curând, din calitatea de turiști, deoarece județul nostru oferă autenticitate, tradiție și ospitalitate tuturor celor care ne trec pragul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.