METEO: Vremea va fi neobișnuit de caldă și în luna noiembrie. Asta nu înseamnă că vom avea o iarnă fără ger!

Vremea în România va fi neobișnuit de călduroasă și în luna noiembrie, spun meteorologii. Temperaturile nefiresc de mari de luna viitoare nu înseamnă însă că vor aduce și o iarnă blândă, avertizează specialiștii. Estimările lor din prezent arată că iarna ar putea veni cu zăpadă și viscol, cel puțin pentru zona montană.

METEO: Vremea va fi neobișnuit de caldă și în luna noiembrie. Asta nu înseamnă că vom avea o iarnă fără ger!

„Dacă analizăm estimările pentru următoarele 4 săptămâni, până în jurul datei de 28 noiembrie observăm faptul că în perioada 31 octombrie până în jurul datei de 7 noiembrie va fi caracterizată din punct de vedere termic de abateri semnificativ pozitive, mai mari cu 4,5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, în special în partea de sud, sud-est și est a țării”, a spus la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

„Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a adăugat ea.

Citeste si: METEO: Zile cu temperaturi de vară la final de octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This