METEO: Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni. Mai vine sau nu iarna în România?

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni și au anunțat când va veni frigul în toată țara și când se va ajunge la temperaturile normale pentru această perioadă în România.

METEO: Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni. Mai vine sau nu iarna în România?

Potrivit prognozei pe patru săptămâni, în luna februarie se va ajunge la temperaturile normale, va veni frigul și precipitații sub formă de ninsoare, ia până atunci vom avea oscilații de perioade cu precipitații excedentare și temperaturi mai ridicate decât normal. 

Vremea în ultima săptămână de ianuarie 2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În Câmpia Transilvaniei va fi cea mai mare diferență de temperatură față de media acestei perioade, având cu 3 grade Celsius mai mult decât normal. 

În ceea ce privește precipitațiile, săptămâna viitoare, vor fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice – Maramureș.

Prognoza meteo pentru prima săptămână din februarie 2023 

Pentru perioada 31 ianuarie – 6 februarie, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte. În Carpații Meridionali, Apuseni și Munții Rodnei și Călimanii temperaturile vor fi mai scăzute, cu medii zilnice de -5…-6 grade Celsius. 

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Cum va fi vremea în intervalul 6-13 februarie 

Din a doua săptămână de februarie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Mici devieri de la normal vor fi în nord-estul țării, în județele Botoșani și Iași.

În ceea ce privește precipitațiile, în acest interval, regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza pentru perioada 14-20 februarie 

Luna februarie va continua cu temperaturi de iarnă, apropiate perioadei calendaristice. Meteorologii anunță că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Aceeași situație este valabilă și pentru precipitații în toate regiunile țării., anunță ANM.

Citeste si: RECORD meteo: 18 ianuarie a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor ANM. Vezi unde s-au înregistrat temperaturi de peste 20 de grade Celsius!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This