fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

METEO: Ninsori, vineri, în mare parte a țării. Iarna va fi însă blândă și cu multă ploaie

Trebuie citit

- Publicitate -

Vremea se răcește de astăzi și sunt așteptate ninsori, dar săptămâna viitoare temperaturile vor crește din nou peste media acestei perioade, a spus la Digi24 Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM. Ea a adăugat că iarna ar putea fi mai caldă decât de obicei, iar în decembrie, meteorologii se așteaptă la multe ploi.

METEO: Ninsori, vineri, în mare parte a țării. Iarna va fi însă blândă și cu multă ploaie

Un ciclon care va aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare, va intra în țara noastră, aducând temperaturi mai mici. Vineri, ninsorile vor fi prezente în mare parte din țară.

Temperaturile vor fi, totuși normale pentru această perioadă, chiar dacă, în comparație cu vremea caldă din octombrie și începutul lunii noiembrie vor părea mult mai scăzute.

„Nu l-aș numi un val de frig. Foarte probabil ca a doua parte a săptămânii viitoare să aducă din nou temperaturi de peste 10 grade, chiar până la 13 14, posibil chiar 15 grade. De aceea, această reținere pe care o am despre a vorbi despre un val de frig”, a explicat Băncilă la Digi24.

În ceea ce privește luna decembrie, „pot să vă vorbesc despre media săptămânală, despre estimările săptămânale pentru prima și a doua săptămână din luna decembrie. Semnalul pentru precipitații nu este unul foarte, foarte concludent, iar regimul termic este unul normal, spre puțin mai cald pentru partea de vest.

Temperatura va fi apropiată de normal și cu o tendință spre ușor mai cald. Deci probabil că valori termice de 8, 9, 10 grade la mijlocul zilei pentru foarte multe localități din zonele joase ale țării”, a spus meteorologul. Ea a adăugat că e posibil să avem o iarnă blândă.

„La începutul fiecărei luni se dau publicității acele estimări ale marilor centre internaționale care estimează astfel de prognoze. Avem aceeași tendință cu o iarnă normală spre caldă și mai secetoasă pentru unele zone din țară. Dar aș atrage atenția asupra faptului că, cel puțin pentru luna decembrie, există o tendință normală și poate spre excedent de precipitații pe partea de sud a țării. Dar asta ar însemna precipitații sub formă de ploaie”, a adăugat ea.

Citeste si> Ministrul Energiei, Virgil Popescu, în prag de iarnă: „Record absolut! NU vom avea probleme cu gazele în această iarnă”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole