fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Maramureșul e în STARE DE ALERTĂ din cauza GUNOAIELOR. Cum s-a ajuns în această situație?

Trebuie citit

- Publicitate -

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș, iar tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizați din Oradea.

Maramureșul e în STARE DE ALERTĂ din cauza GUNOAIELOR. Cum s-a ajuns în această situație?

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat miercuri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş. Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş”, a anunţat joi dimineaţă Executivul.

CNSU a aprobat declararea stării de alertă în Maramureș, pentru tratarea deșeurilor

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea. 

Tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea. Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va raporta lunar, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Conform presei locale, citată de News.ro, începând din 1 octombrie, operatorul de salubritate Drusal SA, care operează în 31 de UAT-uri din cele 76 din judeţul Maramureş, este obligat să sisteze colectarea deşeurilor umede (menajere), de la toţi cetăţenii, firmele şi instituţiile publice, pentru că vineri, 30 septembrie, operatorul depozitului ecologic de la Sânpaul (jud. Mureş), cu care Drusal avea contract de depozitare, a anunţat sistarea bruscă a contractului.

Citeste si: Nu ne mai facem bine! Mormane de gunoaie, lăsate în urmă de „patrioții” de la Țebea, adunați pentru comemorarea lui Avram Iancu

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole