Două lecții despre siguranță au fost desfășurate în cadrul campaniei ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, în parteneriat cu E.On în Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Cluj.
Lansată din necesitatea reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe, campania își propune ca obiectiv informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.
Conform I.G.S.U., în perioada 1 octombrie 2012 — 30 iunie 2016 la nivel național s-au produs, la locuințe, aproximativ 20.800 de incendii, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în municipiul București (1.714) și în județele Suceava (1.013), Bacău (952), Iași (836), Neamț (795) și Prahova (793). Efectele generate de acest tip de risc au generat peste 1.680 de victime, dintre care 639 decedate. Principalele cauze rămân în continuare coșurile de fum defecte sau necurățate (32,9%), instalațiile electrice defecte sau cu improvizații (21,6%) și mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12,9%).
Respectarea regulilor de siguranță și, în mod special, curățarea coșurilor de fum de două ori pe an și o dată obligatoriu înainte de începerea sezonului rece, apelarea la persoane autorizate în cazul unor lucrări la instalațiile electrice sau de gaz, precum și utilizarea detectoarelor sunt esențiale pentru prevenirea unor incidente care pot avea urmări grave.