Legea Turismului în dezbatere publică cu cetățenii

ABC News Transilvania vă informează că, la Ministerul Consultării Publice și a Dialogului Social prin ministrul Secretar de Stat Știr Vicențiu, are loc dezbaterea publică pe tema Proiectului de Lege a Turismului. Rolul ministerului aici este acela de observator responsabil cu aplicabilitatea acestei legi.

Cetățeanul trebuie să fie prezent în procesul de propunere, consultare și luare a deciziilor, de aceea dorim a vă informa, pentru a fi cetățeni activi și a putea fi implicați în această dezbatere publică.

Această lege își propune să sporească gradul de responsabilizare a administrației publice în relația cu cetățeanul, să îl informeze pe acesta despre orice are legătură cu propriul interes și bineînțeles să îi ofere posibilitatea de a-și expune propria opinie, motivul pentru care ne și aflăm noi astăzi, aici.

De asemenea Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, pune la dispoziția tuturor cetățenilor, asociațiilor și organizațiilor câteva programe și platforme pentru a le facilita accesul la informații de interes public, la activitatea demnitarilor, la proiecte de acte normative și chiar sinteze a ședințelor de guvern. Există pe site-ul ministerului o platformă dedicată organizațiilor neguvernamentale, numită CONECT (Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență), pe care aceste organizații și asociații trebuie doar să se înscrie, fiind apoi informate în timp real despre activitatea tuturor organizațiilor înscrise.
Redactor ABC News Transilvania
Petre Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This