fbpx
-3.4 C
București
joi, februarie 9, 2023

Lege nouă: Persoanele cu handicap vor primi anual tichete de la stat pentru RECUPERARE

Trebuie citit

- Publicitate -

Persoanele cu handicap grav sau accentuat au dreptul anual la 12 respectiv 6 tichete de valoare pentru terapia medicală sau kinetoterapie. 

Lege nouă: Persoanele cu handicap vor primi anual tichete de la stat pentru RECUPERARE

Președintele Klaus Iohannis a semnat miecuri decretul pentru promulgarea Legii nr. 7/2023 privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituționalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit documentului, în vederea asigurării asistenţei de recuperare/reabilitare, persoanele cu handicap au dreptul, anual, la tichete de valoare pentru terapia bazată pe recuperare medicală sau kinetoterapie, în funcţie de diagnosticul principal şi de fiecare dizabilitate, după cum urmează:

  • 12 tichete pentru persoanele cu handicap grav
  • 6 tichete pentru persoanele cu handicap accentuat

Modelul și contravaloarea tichetelor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului şi se suportă din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin casa de asigurări de sănătate la care este înscris asiguratul sau din fonduri externe nerambursabile.

De asemenea, contravaloarea tichetelor se actualizează anual, prin hotărâre a Guvernului.

Tichetele se vor acorda la recomandarea medicului de familie ori a medicului specialist, pe baza planului de abilitare-reabilitare pentru copilul cu handicap, respectiv a programului individual de reabilitare şi integrare socială al persoanei adulte cu handicap, conform metodologiei de emitere, acordare, utilizare şi decontare a tichetelor aprobată prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi solidarităţii sociale.

Citeste si: Tâlhărie la Câmpia Turzii: au intrat în casa a două persoane cu handicap și i-au bătut rău

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole