fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

La Cluj se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României. Vezi programul evenimentelor de mâine!

Trebuie citit

- Publicitate -

Platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca și Piața „Avram Iancu” – ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României. În Parcul Ștefan cel Mare lucrările se vor termina până la 31 decembrie, după care va începe procesul de recepție a lucrării.


În fiecare an, de 1 Decembrie, Piața „Avram Iancu” a municipiului devine unul dintre punctele centrale ale manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. În acest context, zona din fața Teatrului Național cuprinsă în proiectul de amenajare a Parcului „Ștefan cel Mare” a fost prioritizată, astfel încât lucrările respective să fie finalizate până la data de 1.12.

La Cluj se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României. Vezi programul evenimentelor de mâine!


Actualmente, partea de pavaj este finalizată, a fost montat gazon rulat, au fost plantați arbuști cu balot; au mai rămas mici porțiuni de amenajat în partea dinspre Tribunal, urmând a fi îndepărtată organizarea de șantier zilele următoare. Lucrările la parcul din spatele Teatrului continuă, depind de condițiile meteo, fiind programate pentru finalizare la încheierea acestui an. După 31 decembrie începe procesul de recepție pentru lucrările din acest proiect.


Datele de proiect:
Parcul „Ștefan cel Mare” se află în proces de modernizare, iar lucrările se apropie de finalizare. Proiectul constă în realizarea unui cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber într-un spațiu public de calitate. Totodată, noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional.


Proiectul cuprinde:

 • plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene
 • sistem de irigații automatizat;
 • modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.);
 • realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;
 • loc de joacă pentru copii;
 • construcția de fântâni arteziene;
 • rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
 • stație pentru încărcarea mașinilor electrice;
 • amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare;
 • punct gospodăresc îngropat;
 • toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități.
  Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

În contextul acestei minivacanțe, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, cu predilecție în zonele în care se vor crea aglomerări de persoane, măsurile având scopul prevenirii, dar și intervenției prompte în cazul unor eventuale fapte antisociale.

Astfel, zilnic vor fi prezenți la datorie aproximativ 200 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și acțiuni speciale.

La nivelul întregului județ vor avea loc numeroase adunări publice și evenimente caracterizate de diversitate, printre care amintim târgurile de Crăciun sau evenimentele ocazionate de Ziua Națională a României.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere și, bineînțeles, pentru  depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducătorilor auto care încalcă prevederile legale.

De asemenea, specialiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase demarează activități de informare cu privire la articolele pirotehnice, precum și acțiuni de verificare a legalității operațiunilor cu astfel de articole. Nu uitați, în cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicitați ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau apelați

Citeste si : Trist moment: CLUJANA intră oficial în FALIMENT. Aleșii locali au votat cu o majoritate covârșitoare decizia…

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole