”Joint venture” și modernizarea aeronavei IAR-99 Șoim 

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a avut marți, 1 august, întâlniri de lucru cu reprezentanți ai  Ministerului Economiei și ai Ministerului Cercetării și Inovării unde au discutat despre măsurile necesare urgentării semnării contractelor pentru crearea și operaționalizarea ”joint venture” cu industria națională de apărare și despre un proiect de modernizare a aeronavei IAR-99 Șoim.

Întâlnirile de lucru cu reprezentanții Ministerului Economiei se înscriu în seria discuțiilor periodice avute de la preluarea mandatului, cu scopul stabilirii posibilităților concrete pe care industria națională de apărare le are în implementarea unor programe de înzestrare pentru Armata României.

În acest context, oficialii din cele două ministere au arătat sprijinul Guvernului României de a direcționa o parte din sume către industria locală, pentru stimularea investițiilor și dezvoltare și au analizat concret stadiul și implementarea procedurilor pentru programul prioritar transportor blindat de trupe, 8×8.

Următoarea întâlnire pe această temă cu reprezentanții Ministerului Economiei va avea loc vineri, 4 august. Armata României are nevoie de capabilități noi și arată determinarea noii echipe de leadership de a demara cât mai curând procedurile de achiziție, în conformitate cu legislația în vigoare și necesitățile operaționale ale forțelor armate.

Referitor la discuțiile despre modernizarea aeronavei IAR-99 Șoim de la Ministerul Cercetării și Inovării, este vorba de prezentarea unui program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program), care este o fază naturală în cadrul tuturor programelor de aviație de succes.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt: creșterea performanțelor aeronavei IAR-99 Șoim la nivelul cerințelor impuse de intrarea în dotare a aeronavei multirol F-16, asigurarea unei competivități și a unei resurse de viață de minim 15 ani pentru aeronavele din program și reducerea costurilor de operare și de mentenanță pentru aeronava de școală și antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This