ISU Cluj: Medicina de Urgență și Jurnalismul în Zona de Conflict

0
351

Vineri, 23 iunie a.c., începând cu ora 12,30 va fi prezentată tema: ”Medicina de urgență și jurnalismul în zona de conflict”.

Tema este parte a programului de comunicări din cadrul ediției a IV-a a ”Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență”, ce se va desfașura în perioada 22-24 iunie a.c. Ia Cluj-Napoca.

Tema propune transmiterea experiențelor acumulate de către medicului militar specialist Răzvan Boșoteanu din cadrul UM 01752 Sighișoara și ale Andreei Câmpeanu – fotojurnalist Reuters.
***
Dr. Răzvan Boșoteanu a desfășurat patru misiuni în teatrele de operațiuni ca medic specialist al Forțelor Armate Române în diverse zone de conflict din Orientul Mijlociu.
***
Andreea Câmpeanu este fotojurnalist Reuters și a acoperit subiectele de interes pe timpul conflictelor din Sudanul de Sud și Republica Centrafricană, timp de peste șase ani.

Sub imperiul tradiției interdisciplinare a medicinei clujene, vă invităm să participați la “Congresul Interdisciplinar de Medicina de Urgență”, care se va desfășura în vechea citadelă transilvăneană de educație, Cluj-Napoca.

Organizat sub semnul colaborării interinstituționale, în contextul cultural al “Castrum Clus”, congresul își propune să împletească diversitatea informațiilor medicale bazate pe dovezi. Ne dorim să dezvoltăm algoritmi de practică integrată pentru asistarea situațiilor de urgență, cu implicarea personalului medical, paramedical, de aviație și din Departamentul pentru Situații de Urgență.

Congresul se va derula pe parcursul a două zile și jumătate şi vă oferă sesiuni științifice interdisciplinare de înaltă ținută, mese rotunde, workshopuri interactive, prezentări de cazuri clinice, simpozioane și sesiuni demonstrative cu caracter practic, specifice asistenței medicale de urgență.

Se vor organiza sesiuni educative pentru voluntari, studenți, paramedici pompieri, tineri doctori, speranța și viitorul sistemului integrat de asistență medicală de urgență.

Cele mai bune lucrări științifice, postere, prezentări de caz vor fi premiate. Progresul tehnic și informatic în domeniu va fi prezentat de către colaboratorii de la firmele de aparatură medicală și IT.

Împletirea științei în deplină armonie cu plăcutul activităților sociale vă va oferi oportunitatea vizitării obiectivelor turistice din “Castrum Clus – orașul comoară medieval”. De asemenea, vă aşteptăm să ne însoțiți în serile de taină, ce vor îmbina armonios moștenirea seculară cu agitația contemporană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.