ISU Cluj la datorie! Furtunile și vijeliile au făcut prăpăd la Cluj

Șase echipaje au intervenit în cursul zilei de azi pentru eliberarea carosabilului sau autovehiculelor surprinse sub arborii sau ramurile de arbori căzute în urma vijeliei din această după-amiază.

Au fost afectate mai multe alei și străzi din municipiul Cluj-Napoca, dar și alte trei localități din județ. În municipiul ClujNapoca a fost necesară intervenția pompierilor militari pentru eleiberarea căilor de acces și autovehiculelor blocate de arborii căzuți pe străzile DetunataAlvernaCantonuluiEliceiOstașilorEremia Grigorescu, Calea SomeșeniCăpșunilorOctavian Petrovici și Plopilor. Un acoperiș al unei clădiri din Piața Unirii a fost deteriorat în proporție de 30%, ca urmare a vântului puternic.
Intervenția pompierilor militari a fost sprijinită de echiaje ale Poliței Locale și Serviciului Spaţii Verzi ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, precum și o echipă de intervenție a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca pentru gestionarea cablurilor de transport a energiei electrice căzute.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Huedin a intervenit pentru înlăturarea unui copac căzut pe drumului dintre localitățile Călățele și Dealu Negru.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Mărgău și Gilău au desfășurat acțiuni pentru eliberarea unor drumuri județene care traversează cele două comune.
Amintim faptul că județul cluj s-a aflat în intervalul 14.35 – 15.35 sub avertizare cod portocaliu.

***
Măsuri ce trebuie respectate pe timpul furtunilor
– este necesar ca în prealabil să se mențină ordinea în spațiile destinate adăpostirii;
– este necesară deconectarea rețelelor de energie electrică;
– închiderea ușilor, geamurilor și orificiilor pentru ventilare;
– este interzisă montarea pe acoperișuri, balcoane, logii, etc. a obiectelor ce pot fi luate de vânt;
– pe timpul furtunii evitați deplasările în exteriorul clădirilor;
– nu vă apropiați de firele de energeie electrice căzute, stâlpi de tensiune, paratrăznete sau alte elemente ale rețelelor de transmitere a energeiei electrice;
– nu vă panicați, îndemnați persoanele din apropiere pentru păstrarea calmului,
– apelați numărul de urgență 112 doar pentru semnalarea situațiilor iminente de pericol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This