Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu ambasadorul Italiei în România

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut ieri, 10 iulie a.c. , o întrevedere oficială cu Excelența Sa, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România.

Discuțiile au vizat situația comunității românești din Italia, cu accent pe condițiile de muncă ale cetățenilor români aflați pe teritoriul statului italian, modul în care cele două state abordează fenomenul muncii neînregistrate, precum și posibilitățile de colaborare în domeniul cazurilor sociale.

Ministrul român a evidențiat importanța pe care autoritățile române o acordă cooperării bilaterale în sfera prevenirii riscurilor la care românii se pot expune, odată cu decizia de a căuta un loc de muncă în afara graniţelor României. În context, Andreea Păstîrnac a subliniat faptul că partea română va demara o campanie pilot în vederea informării corecte şi operative a cetăţenilor români cu privire la drepturile pe care le vor avea în ţările în care doresc să muncească, să studieze şi să locuiască, protecția față de abuz și exploatare prin muncă sau de orice alt tip.

Totodată, Excelența Sa, Marco Giungi, a subliniat măsurile adoptate de statul Italian în vederea combaterii exploatării prin muncă, respectiv implementarea „legii împotriva caporalatului”, asigurând partea română de disponibilitatea autorităților italiene de a continua și intensifica negocierile pe această temă și la nivel interguvernamental.

Cei doi interlocutori au agreat faptul că singura formă care va permite pe termen scurt rezolvarea acestei situații este cooperarea la nivelul celor două guverne, cu participarea ministerelor și agențiilor cu responsabilități în domeniul politicilor sociale și de ocupare a forței de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This