fbpx
2.4 C
București
joi, decembrie 1, 2022

Intră în vigoare INTERDICȚIA pentru produsele din tutun încălzit aromatizate, la nivel european

Trebuie citit

- Publicitate -

Comisia Europeană anunță intrarea în vigoare a interdicției privind produsele din tutun încălzite aromatizate. Statele membre au la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva în legislația lor națională.

Intră în vigoare INTERDICȚIA pentru produsele din tutun încălzit aromatizate, la nivel european

Comisia salută intrarea în vigoare, miercuri, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

Potrivit unui comunicat al CE, decizia răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5% din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

Statele membre au la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o ”, a declarat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară.ție>

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimul articole