Infrastructura rutieră din România va beneficia de fonduri europene

0
364

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat cel de-al treilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Proiectul va fi implementat în judeţul Arad, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, şi vizează modernizarea DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – limită de județ Timiș.

Astfel, vor fi modernizaţi 6,91 km de drumuri de interes județean conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), iar principalii beneficiari ai proiectului sunt aproximativ 55.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din judeţele Arad şi Timiş.

„MDRAPFE vine în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiții optime pentru a obține fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază. Astfel, fondurile europene alocate României constituie o sursă de finanţare foarte importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului”, a menţionat doamna Shhaideh, subliniind că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 55 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 15.719.338,72 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 15.404.951,94 de lei  (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Informaţii generale

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operațional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum:

·         3.000 de IMM-uri sprijinite pentru construcția/modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii;

·         peste 100.000 gospodării reabilitate termic;

·         peste 45 monumente istorice reabilitate;

·         3 spitale regionale nou construite;

·         122.000 de elevi, studenţi care vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată;

·         peste 5,76 milioane de hectare cadastrate;

·         2.100 km de drumuri județene modernizate pentru 1 milion de cetățeni;

·         280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe reabilitate/modernizate/extinse;

·         peste 270.000 de persoane care vor beneficia de construcția/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.