Indemnizațiile de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți vor fi majorate cu 50%

0
157

Indemnizațiile de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți vor fi majorate cu 50%, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă:

„Am aprobat astăzi, în ședința de guvern, majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți. Prin această măsură sprijinim familii în care cresc acum aproximativ 4700 de copii și pentru care ne-am dorit armonizarea indemnizației cât mai aproape de valoarea cheltuielilor pentru creșterea a doi sau mai mulți bebeluși în același timp. Această decizie se va aplica și în cazul femeilor care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului.

Toate aceste măsuri, care vor intra în vigoare din ianuarie 2023, sunt parte din politicile de încurajare a natalității în România, în contextul declinului demografic. Este datoria statului să sprijine familiile și să asigure atât o repartizare echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între părinți, cât și un echilibru între viața profesională și cea privată a acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.