fbpx
0.2 C
București
duminică, februarie 5, 2023

ÎNCHISOARE pentru persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei?! Prima țară care introduce o astfel de lege

Trebuie citit

- Publicitate -

Parlamentul din Indonezia vrea ca persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei să ajungă la închisoare, iar măsura urmează să vizeze atât străinii, cât și persoanelor care locuiesc în țară.

ÎNCHISOARE pentru persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei?! Prima țară care introduce o astfel de lege

Parlamentul din Indonezia vrea ca persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei, fie ele cetățeni ai țării sau străini, să ajungă la închisoare. Legea ar urma să fie votată în doar câteva zile.

Indonezia vrea pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele care întrețin relații intime în afara căsătoriei

Luna aceasta, parlamentul din Indonezia ar urma să adopte o nouă lege penală prin care să fie pedepsite cu închisoarea până la un an toate persoanele care, în Indonezia, vor întreține relații intime în afara căsătoriei.

Bambang Wuryanto, unul dintre politicienii implicați în acest proiect, a mărturisit că legea ar putea să fie votat chiar de săptămâna viitoare.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește pedeapsa pentru adulter, aceasta poate să intre în vigoare, dacă vor exista persoane care să depună plângeri la autorități. În acest caz, când vine vorba de persoanele căsătorite, partea îndreptățită să depună plângere este soțul sau soția.

Legea va permite, de asemenea, ca părinții persoanelor necăsătorite să le denunțe, dacă acestea întrețin relații intime și nu sunt căsătorite.

Legea ar putea reduce numărul de turiști din Indonezia

Conform Reuters, relatează BBC, grupurile de afaceri au declarat că sunt îngrijorate în legătură cu modul în care acest lucru ar putea să afecteze imaginea Indoneziei, ceea ce ar duce și la un număr mai mic de turiști.

„Pentru sectorul de afaceri, punerea în aplicare a acestui drept cutumiar va crea incertitudine juridică și îi va face pe investitori să se răzgândească în privința investițiilor în Indonezia”, a declarat Shinta Widjaja Sukamdani, vicepreșintele Asociației patronale din Indonezia.

În anul 2019, ar fi trebuit să fie adoptat proiectul anterior al codului, dar acesta a declanșat foarte multe proteste la nivelul întregii țări, la care au luat parte zeci de mii de oameni. Printre persoanele care au ieșit în stradă se numără și studenți. Atunci, au fost folosite gaze lacrimogene și tunuri cu apă, pentru ca situația să poată fi ținută sub control.

Citeste si: Legea Dialogului Social a fost adoptată astăzi de Parlamentul României

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole