Începe Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, la Cluj

Sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca va găzdui luni, 16 octombrie 2017, începând cu ora 09:30, deschiderea celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”. Între premierele pe care manifestarea le aduce la Cluj se află și spectacolul „Atârnând de o sfoară”, cea mai de succes producție a Companiei „Di Filippo Marionette” din Italia, care a cucerit publicul din întreaga lume cu expresivitatea extraordinară a marionetelor lucrate manual.

Ediția din acest an a festivalului organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, se va desfășura între 16 și 20 octombrie, atunci când vor avea loc nu mai puțin de 21 de spectacole și un atelier de mânuire a păpușilor condus de Stephen Mottram, Oxford, intitulat „Logica Mișcării”.

Reprezentațiile vor avea loc pe scenele unor instituții precum Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Opera Maghiară de Stat, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Păpuși „Puck”. Vor participa artiști din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie și România iar printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, dar și Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguță” din Chișinău. Dintre spectacolele care se vor juca în fața micilor spectatori clujeni amintim: „Scufița Roșie”, „Motanul Încălțat”, „Mica sirenă”, „Peter Pan”, „Alice în țara minunilor”, „O poveste cu elfi” sau „The Parachute”.

Juriul competiției este format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg și Epaminonda Tiotiu – scenograf iar președinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia. Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a 16-a ediții va avea loc vineri, 20 octombrie a.c., la ora 18.30, pe scena Teatrului „Puck”.

Biletele la evenimentele din program se achiziționează la intrare, cu excepția spectacolului „Motanul Încălțat”, pentru care biletele pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare, nr. 14.

Compania „Di Filippo Marionette” își prezintă cel mai apreciat spectacol la  Festivalul „Puck” miercuri, 18 octombrie a.c, de la ora 17:00, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. „Atârnând de o sfoară” a avut premiera în 12 decembrie 2012 la Terasa Teatrului Pamies din Barcelona și de atunci se pare că este de neoprit. Mulțumită acestui spectacol, compania a reușit să călătorească și să joace în cele mai bune teatre din 13 de țări.

„Atârnând de o sfoară” este o producție nonverbală, creată pentru întreaga familie, care se desfășoară pe o durată de 45 de minute, în care veți întâlni multe personaje diferite, fiecare cu povestea lui, relatată prin gesturi. Spectacolul explorează răsuflarea și detaliile mișcării marionetelor lucrate manual și investighează felul în care artiștii interacționează cu aceste păpuși. Câteodată profund, câteodată jucăuș, fermecător, magic sau poetic, spectacolul este ideală pentru copilul din noi toți.

Remo Di Filippo este autorul reprezentației, cel care semnează și regia artistică, alături de Rhoda Lopez și Putxa Nimyo. Interpretează Remo Di Filippo și Rhoda Lopez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This