fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

INCENDIU la un spital privat din Cluj-Napoca. Pacienții au fost evacuați și s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție

Trebuie citit

- Publicitate -

Un incendiu a izbucnit la un spitalul privat Humanitas din Cluj-Napoca, iar pacienții au fost evacuați de urgență. Pompierii au activat Planul Roșu de Intervenție!

INCENDIU la un spital privat din Cluj-Napoca. Pacienții au fost evacuați și s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție

În cursul serii de joi, în zona de deșeuri a spitalului nostru Humanitas din Cluj-Napoca a izbucnit un incendiu, iar fumul a pătruns și în spital. Senzorii s-au declanșat și am decis imediat evacuarea tuturor pacienților și a personalului medical, focul fiind complet stins într-un timp foarte scurt. În acest moment, pacienții sunt în afara oricărui pericol, fiind transferați la alte unități medicale cu ajutorul serviciului local de ambulanță. Cauzele incendiului nu sunt cunoscute în acest moment, dar le vom investiga cu ajutorul specialiștilor si vom reveni cu informații în acest sens.

„Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50. Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, a transmis ISU Cluj.

UPDATE 23:20: 26 pacienți evacuați, 4 pacienți transportați la alte spitale:

„Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a mai transmis ISU Cluj.

UPDATE 23:58: Spitalul a fost inundat cu fum. În total au fost 29 de pacienți evacuați, dintre care 6 au fost deja transportați la alte spitale.

UPDATE 01:10: Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25

„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ.

Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu. În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, potrivit ISU Cluj.

Mulțumim echipajului de intervenție al ISU Cluj, serviciului local de ambulanță și Poliției Române pentru intervenția rapidă și gestionarea eficientă a situației. De asemenea, le mulțumim din inimă colegilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență, celor din Spitalul Municipal Cluj Napoca și celor din Spitalul Clinic Militar de Urgență care au preluat pacienții noștri. Ne cerem scuze pacienților și familiilor acestora pentru situația neplăcută prin care au trecut și rămânem alături de ei pentru a le oferi tot sprijinul necesar”, au transmis reprezentanții Spitalului Humanitas, la ora 02:15.

Citeste si: Accident GROAZNIC pe Constantin Brâncuși, Cluj-Napoca. Șoferul a decedat pe loc!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole