fbpx
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

În sfârșit, Grindeanu anunță marea veste: „Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani va asigura construcția METROULUI de la Cluj”

Trebuie citit

- Publicitate -

În sfârșit la Cluj…. Ministrul Transporturilor anunță semnarea contractului de finanțare pentru construirea magistralei de metrou, în valoare de 13 miliarde de lei: “Este cel mai mare contract de acest gen din ultimii 30 de ani”.

În sfârșit, Grindeanu anunță marea veste: „Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani va asigura construcția METROULUI de la Cluj”

Sorin Grindeanu a anunțat pe Facebook că a semnat cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani. Acești bani vor asigura construcția metroului de la Cluj.

Este vorba despre 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde de lei din PNRR, pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului din Cluj

„Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.

n prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (9 stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km”, a precizat Sorin Grindeanu pe pagina sa de facebook.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook: “Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean. Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.”

Lucrările se vor desfășura în două etape: În prima etapă, finanțată prin PNRR, se va construi secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită, care se întinde pe o distanță de 9,16 km și include nouă stații și depoul. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul lui august 2026. În a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații), pe o distanță totală de 11,87 km.

Citeste si: Veşti bune pentru clujeni! Ministerul Transporturilor a semnat cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani! Banii vor asigura construcția metroului din Cluj-Napoca!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole