fbpx
16.1 C
București
marți, martie 21, 2023

În Florești se construiește primul MUZEU ridicat în Transilvania în ultimii 100 de ani

Trebuie citit

- Publicitate -

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a postat pe Facebook câteva fotografii cu proiectul muzeului care se va construi în comuna Florești, prin fonduri PNRR, scrie Monitorul de Cluj.

„Sunt foarte mândră de acest proiect. Datorită PNRR, aici se va realiza cea mai mare investiție turistică și culturală din Transilvania. Iubesc acest proiect pentru că nu va fi doar un complex interactiv despre istoria etniilor care trăiesc aici, dar va fi și un spațiu de socializare. Și de asta avem întotdeauna nevoie. Zona verde din jurul muzeului va fi un loc prietenos și primitor unde te poți plimba și relaxa. Această investiție de 15 milioane de euro va crea un muzeu care va stimula turismul și poate deveni mândria noastră. În plus, aceasta va fi prima clădire independentă a Muzeului de Istorie a Transilvaniei!”, a spus Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR.

În Florești se construiește primul MUZEU ridicat în Transilvania în ultimii 100 de ani

Galeria Istorică a Transilvaniei, finanțată prin PNRR, va avea sediul în comuna Florești din Cluj. Investiția se ridică la 15 milioane de euro și construcția ar putea dura patru ani. Acesta va fi primul muzeu construit de la zero în Transilvania în ultimii 100 de ani.

Investiția va fi făcută de Ministerul Culturii și este prevăzută prin PNRR. Clădirea va avea trei etaje și va fi construită pe un teren de 12.000 mp din Florești, pus de comună la dispoziția Ministerului Culturii pentru a-l opera și a demara toate procedurile necesare construcției. Pe suprafața terenului vor fi amenajate și parcări și zone verzi, în care vor fi desfășurate alte activități culturale.

Citeste si: O centrală de bloc a EXPLODAT în miez de noapte la Cluj-Napoca. Două femei, un bărbat de 80 de ani și un copil au ajuns la spital

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole