fbpx
7.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Guvernul a decis plafonarea la 500 de lei pentru metrul cub de lemn de foc. Exportul va fi INTERZIS!

Trebuie citit

- Publicitate -

Surse citate de News.ro au precizat că s-a decis în coaliţia de guvernare plafonarea preţului pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva, la 500 de lei.

De asemenea, va fi interzis exportul lemnului de foc.

Ministerul Mediului a anunţat, joi, că pregăteşte un act normativ pentru plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire, scrie News.ro.

Guvernul a decis plafonarea la 500 de lei pentru metrul cub de lemn de foc. Exportul va fi INTERZIS!

Măsura plafonării a fost aprobată în coaliţie şi ar urma să se aplice pentru şase luni.

”În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum şi a perspectivelor pe termen scurt şi mediu, constatăm o serie de creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetăţeni riscă să devină victimele unor creşteri de preţ nejustificate, în situaţii speciale şi pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină şi să blocheze posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii. În prezent, specialiştii noştri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

În paralel cu plafonarea preţului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde şi alte măsuri de protecţie a cetăţenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât şi în afara UE, scrie News.ro.

Citeste si: Preţul combustibilului rămâne compensat până la finalul anului. Voucherele sociale de 50 de euro vor fi acordate în continuare

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole