Grup infracțional organizat, contrabandă, țigări, cannabis, percheziții, D.I.I.C.O.T. – Scenariu de Film în 3 județe din România

Grupare specializată în contrabandă cu ţigări, destructurată în urma a 31 de percheziţii efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T Satu Mare, pe raza județelor Bihor, Satu Mare și Arad. 330.000 de țigarete nemarcate corespunzător, 2,7 kg. de cannabis și două autoturisme cu compartimente special amenajate pentru disimularea transporturilor ilegale de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării.

 La data de 22 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat 31 de percheziții domiciliare pe raza județelor Bihor, Satu Mare și Arad, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigări.

Gruparea era bine structurată, unii din membrii grupării având rolul de a iniția aprovizionarea grupării cu țigări de proveniență Ucraina și Serbia. Ţigaretele erau apoi depozitate în spații din România, pe raza județelor Bihor, Arad şi Satu Mare şi, ulterior, transportate de alţi membri ai grupării la vânzătorii ambulanţi din pieţe şi comercializate sub atenta supraveghere a altor membri ai grupării.

În urma perchezițiilor efectuate în cursul dimineţii de 22 iunie a.c., pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a grupării infracţionale, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 330.000 țigarete nemarcate corespunzător, 2,7 kg. cannabis, două autoturisme cu compartimente special amenajate pentru disimularea transporturilor ilegale de ţigarete, telefoane mobile și stații de recepție emisie.

La finalizarea percheziţiilor domiciliare, şapte persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. –  Serviciul Teritorial Oradea.

La acţiunea desfăşurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor sub directa coordonare a procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, alături de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Sighet şi jandarmi din cadrul inspectoratelor judeţene de jandarmi Satu Mare, Sălaj şi Arad. Totodată, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor continuă cercetările în cauză sub directa coordonare a procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, pentru documentarea întregii activități infracționale a grupării de criminalitate organizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This