Groupama și Poliția Română – „HOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV”! Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

În baza parteneriatului între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A, la nivel naţional se derulează CampaniaHOŢII SUNT CREATIVI – FII PREVENTIV”, care vizează informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă pe care aceştia trebuie să le adopte în vederea prevenirii furturilor din locuinţe.

Până în prezent, în judeţul Mureş, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au interacţionat cu peste 150 mureşeni, informându-i cu privire la problematica furturilor din locuinţă – cauze/factori favorizanţi/modalităţi de prevenire.

Analiza situaţiei operative în primele 8 luni ale anului, în domeniul furturilor din locuinţe, subliniază un trend descendent al acestei categorii de fapte. Totuşi, fiind vorba despre o categorie aparte de fapte, cu impact deosebit, demersuri preventive au caracter constant.

 

RECOMANDĂRI:

 

  • Închide ferestrele şi uşa de fiecare dată când pleci de acasă!
  • Dacă stai la parter sau la etajul 1 montează grilaje la toate ferestrele! Escaladarea geamurilor e un mod frecvent de operare, iar forţarea acestora face accesul în locuinţă extrem de uşor!
  • Nu ţine sume semnificative de bani lichizi în casă! Sunt pe primul loc în preferinţele hoţilor urmate de aparatură electronică.
  • Indiferent de pretext, nu le oferi persoanelor necunoscute informaţii despre tine sau despre vecinii tăi. Nici despre bunurile deţinute, nici despre programul de lucru.
  • Nu permite accesul în locuinţă străinilor, indiferent de motivul invocat!!

Mai multe informaţii în domeniul prevenirii furturilor din locuinţe puteţi obţine vizitând microsite-ul web prevenire.groupama.ro, special creat în cadrul acestei campanii, unde vă puteţi înscrie şi la un CONCURS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This