FRAȚII IVAȘCU : Destinul unor Maramureșeni

În articolul de azi , din rubrica Lifestyle, am ales să vă prezentăm destinul unor maramureșeni, care  pornind din Moisei , au ajuns să fie apreciați peste hotare.
Florin Ivașcu este un maramureșan născut în Moisei, care a plecat de pe meleagurile natale acum 23 de ani, având doar 19 ani,  și-a luat destinul în propriile mâini și împreună cu fratele său mai mare, Traian Ivașcu, care avea la momentul respectiv 25 de ani , au luat  decizia să pornească pe  drumul pribegiei , ajungând în Italia.
În anul 1996, au ajuns ilegal în Italia, stabilindu-se în Milano. Au indurat aici cele mai vitrege condiții, neavând locuri  de muncă, hrănindu-se de pe la biserici, din mila acestora. În primele 6 luni în care  au muncit la negru doar ca să supraviețuiască, frații Ivașcu, dormeau sub cerul liber , prin parcuri. Traian Ivașcu , fratele mai mare , nemaiputând îndura condițiile vitrege, pe lângă faptul că soția și copilul său erau în țară, a revenit în România.
Dupa 6 luni, Florin Ivașcu, fratele mai mic rămas în Italia, a reușit să-și găsească un loc de muncă, șofer pe o autoutilitară. La acest loc de muncă, el  fiind singurul român dintre cei 462 de angajați ai societății italiene respective, a început munca fiind îndrumat timp de 3 saptamani de un coleg, pentru a învăța rutele de transport. Prin perseverență și determinare, a ajuns ca în 3 luni să fie desemnat de conducerea societății italiene , cel mai bun șofer al firmei.
Ulterior, dupa 2 ani de zile, revenit în Italia și fratele Traian,care, fiind susținut de către un cetățean italian din Sicilia, au achizitionat  primul camion de transport marfă.
După 3 ani de activitate ca autonom în transport, a apărut o oportunitate de a-și diversifica activitatea în domeniul construcțiilor , mai exact în finisaje interioare și exterioare de blocuri, ajungând în scurt timp ,la 40 de angajați. Au început să execute și construcții civile, piscine și săli de fitness,iar  până în 2009, numărul angajaților ajungând până la 60-80 de persoane. În această perioadă a întâlnit și momente dificile în demersul lor antreprenorial, fiind prejudiciat de către un colaborator, dezechilibrându-se financiar și mai apoi intrând în colaps financiar.
Din 2009 s-a axat pe domeniul care ulterior l-a consacrat , și anume intrarea pe sectorul construcțiilor navale, în special interioare de vase de croazieră de lux. Debutând pe această nișă,începutul  a fost unul timid , în prima fază fiind detașați un  număr de 10 angajați în Germania, urmând ca până în anul 2013 prin, muncă asiduă și perseverență, seriozitate și respectând cele mai înalte standarde de calitate, a ajuns în topul firmelor ce activau în domeniu, cu  un număr de 200 de angajati. A ajuns să presteze și să fie solicitat pe toate șantierele lumii, făcându-și un nume cu rezonanță mondială.
Una dintre societățile colaboratoare este cotată ca fiind în top 5 companii de profil din lume, companie care după o perioadă de timp și-a arătat intenția de a se asocia cu compania fraților Ivașcu. Astfel, dupa 6 luni de analiza, frații Ivașcu au decis să accepte propunerea firmei de top din Italia și au urmat procesul de asociere. După asociere au beneficiat de rezultate și anume , împărțirea profitului în cote egale, crescându-și astfel veniturile.
În prezent frații Ivașcu susțin indirect , prin angajații si familiile acestora, traiul a aproximativ  1000 de persoane.
În 2016, Florin Ivașcu a intrat în politică, alăturându-se unui partid politic , prin acest demers dorind să ajute românii din diaspora din țări ca Franța, Germania și Italia, cunoscându-le nevoile, doleanțele și așteptările. Dânsul militează înspre modificarea cadrului legislativ cu referire la români din diaspora.
Întrebat de reporterul nostru, ce planuri de viitor are,dânsul ne-a relatat că dorește să promoveze frumusețile României și ospitalitatea românilor, în special a Maramureșenilor, care  să fie cunoscute peste hotare, punând bazele unui resort turistic de lux pe raza comunei Moisei (Maramureșul istoric).
Planurile fraților Ivașcu includ construcția a 2 hoteluri (150 locuri de cazare) dotate cu piscine interioare și exterioare, păstrăvărie, pârtie de ski și posibilități de petrecere a timpului liber, pentru turiștii ce le vor călca pragul. Toate aceste investiții au ca și scop indirect crearea de locuri de muncă pentru localnicii din comuna Moisei.
Închidem acest articol prin a vă da câteva exemple de țări unde frații Ivașcu au avut șantiere de lucru: Italia, Germania, Franța, Singapore, Bahamas.
Menționăm că aceștia sunt asociați cu o firmă italiană care lucrează direct cu guvernul italian. Cel mai mare proiect al lor , a fost dotarea și amenajarea interioară a vasului de croazieră Royal Caribian, acesta fiind cel mai mare vas de croazieră din lume , având 462 de metri lungime , 65 de metri lățime, 18 etaje și 225.000 tone, un adevărat oraș plutitor , dotat la standarde de 6 stele.
Îi felicităm pe frații Ivașcu și le dorim Succese nebănuite în continuare, să fie un exemplu pozitiv de români în lume!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This