fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

‘Frații DEDEMAN’ au cumpărat toate clădirile unui gigant din Austria, care a fost nevoit să-și închidă toate afacerile în România

Trebuie citit

- Publicitate -

Antreprenorii români încep să se ridice, după ce marile companii străine au dominat fără drept de apel diverse domenii de activitate, o bună perioadă. Frații Pavăl, din Bacău, cunoscuți drept „Frații Dedeman”, reprezintă un puternic exemplu în acest sens.

Răzbunare: Frații DEDEMAN au cumpărat toate clădirile unui gigant din Austria, care a fost nevoit să-și închidă toate afacerile în România

Antreprenorii români și mai ales, cei din regiunea Moldovei, încep să fie implicați din ce în ce mai des în afaceri majore. După ce băcăuanul Dorinel Umbrărescu a scos utilajele pentru a începe construcția A7, frații Dedeman, tot din Bacău, au fost recunoscuți cu un succes major în business.

Anul trecut, investitorii străini au avut un apetit mai scăzut pentru achizițiile majore în domeniul imobiliar. Piața românească a proprietăților comerciale, ce cuprinde clădiri de birouri, mall-uri, hoteluri și depozite, a adus investitorii români în prim-plan.

Primele zece tranzacții ca mărime au generat un volum de aproape 1 miliard de euro, adică 80% din totalul tranzacțiilor comerciale din 2022, informează Profit.ro.

Cea mai importantă tranzacție a anului trecut este cea mai mare făcută vreodată de un român, în țara noastră. Frații Dedeman, celebrii proprietari ai retailerului de bricolaj, au cumpărat cu 377 de milioane de euro cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo. Astfel, compania din statul „certat cu România” a părăsit țara noastră.

În urma acestei mutări, frații Pavăl au urcat pe poziția secundă în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din țara noastră, după Globalworth, din Polonia. În 2021, Frații Dedeman ocupau poziția a cincea în topul afaceriștilor cu proprietăți imobiliare.

Pentru achiziția clădirilor celor de la Immo, afaceriștii din Bacău au avut o luptă grea, purtată cu companii-mamut din străinătate, care înregistrează profituri colosale în România.

Astfel, pentru achiziția portofoliului imobiliar al CA Immo, frații Pavăl s-au confruntat cu grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion’s Head Investments, grupul ceh PPF și fondul ungar de investiții Adventum.

Frații Dedeman sunt cei mai bogați români, potrivit topului Forbes realizat în 2022, cu o avere estimată la 13 miliarde de lei (2,6 miliarde euro). Pe locul al doilea este Ion Țiriac, cu 8,5 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), iar pe poziția a treia figurează Daniel Dineș, cu 8 miliarde de lei (1,6 miliarde de euro).

Citeste si: SPARTAN a deschis un restaurant la Turda, în incinta Dedeman

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole