fbpx
21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023

FLURONA, combinația de Covid + Gripă, face ravagii în rândul copiilor. Vezi ce simptome are boala!

Trebuie citit

- Publicitate -

Primele cazuri de Flurona au apărut în România, iar până acum, copiii par a fi cei mai afectați. Cei care ajung în spital rămân internați.

FLURONA, combinația de Covid + Gripă, face ravagii în rândul copiilor

Problemele de sănătate se țin lanț pentru români. De curând au fost confirmate primele cazuri de Flurona în România.Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la îmbolnăvirea simultană cu gripă și COVID-19.

Flurona, confirmată în România

Primele cazuri de Flurona au fost confirmate la copii, la spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la simptomele infectării. Specialiștii cred că persoanele care au infecția dublă au nevoie de internare pentru a avea parte de tratamentul necesar.

Medicii precizează că Flurona are o simptomatologie care începe brusc.Persoanele infectate  se confruntă de obicei cu dureri de cap, articulare, dar și musculare. 

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri. Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu, potrivit  antena3.ro

Niciun adult nu a fost infectat până în prezent cu Flurona. Toți pacienții infectați cu gripă și COVID-19  sunt copii.

„În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a adăugat medicul pentru sursa citată mai sus.

Viața copiilor care au ajuns pe mâinile medicilor din cauza infectărilor nu a fost pusă în pericol. Simtomele infectării sunt severe și se resimt brusc.

Citeste si: Ce este flurona şi care sunt simptomele

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole