Fiii Satului la Cătina, Frata și Nadășu – Afiș, Program, Invitați

Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Primăriile și Consiliile Locale ale comunelor Cătina, Frata și Izvoru Crișului, alături de Parohia Ortodoxă Nadășu, invită toți iubitorii de folclor duminică, 30 iulie 2017, la o serie de evenimente cultural-artistice.

Astfel, cea de-a VIII-a ediție a sărbătorii „Fiii comunei Cătina” va debuta la ora 13:30 cu o festivitate de premiere după care, de la ora 14:00, se va desfășura un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua Ansambluri folclorice, interpreți vocali și instrumentali. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj va susține un program folcloric tradițional, cu participarea interpreților Irina Someșan, Maria Lobonț și Adrian Buză.

De asemenea, tot duminică, 30 iulie a.c., de la ora 11:30, în localitatea clujeană Frata, va avea loc cea de-a XIII-a ediție a festivalului „Jocul Satului”. Și aici, instituția de cultură clujeană va fi prezentă cu momente tradiționale, susținute de rapsozi populari și de tarafurile reunite Lia Pop din Frata, Șandorică, Nonu și Gacu din Soporu de Câmpie.

Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va susține momente folclorice și în cadrul manifestării „Fii satului Nadășu”, ediția a II-a. Programul folcloric va debuta la ora 16:00, iar instituția de cultură tradițională clujeană va fi reprezentată de Ansamblul Folcloric studențesc „Mugurelul” al Universităţii Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, instructori coregrafi profesorii Alina şi Paul Remeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This