Festivitățile „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a participat vineri, 28 august, la festivitățile de absolvire a promoției 2017 „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100” de la Academia Tehnică Militară din București și Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti.

În cadrul ceremoniei de la Academia Tehnică Militară, la care a fost însoțit de secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică și generalul Nicolae Ciucă, Șeful statului Major General (SMG), ministrul Țuțuianu i-a felicitat pe tinerii ingineri militari cu ocazia absolvirii uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ politehnic din România.

”Avem în față o nouă generație de specialişti înalt calificați în domeniul științelor inginerești care, am certitudinea, vor aduce o contribuție semnificativă la securizarea viitorului țării noastre, valorificând, prin cunoștințele și experienţa dobândită pe băncile Academiei Tehnice Militare, oportunitățile pe care le vor accesa de pe funcţiile ce-i așteaptă în structura Armatei României, a Serviciului Român de Informații, a Serviciului de Telecomunicații Speciale, a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Protecție și Pază, precum și Administrației Naționale a Penitenciarelor”, le-a spus ministrul Țuțuianu.

Ministrul apărării naționale a felicitat personalul academiei pentru inaugurarea Centrului de excelenţă pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică și a afirmat că ”pe viitor, unul din obiectivele pe care le vom avea în vedere va fi elaborarea unui proiect care să țină cont de cifra de şcolarizare în continuă creştere, prin identificarea și construirea unor noi spaţii de cazare a studenţilor militari”.

La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre, unde a fost însoțit de șeful SMG, ministrul Adrian Țuțuianu a subliniat că absolvenții promoției 2017 se pot mândri cu faptul că au finalizat cursurile unei școli cu un renume solid nu doar în învățământul militar, ci în întregul sistemul educațional românesc, știută fiind valoarea și forța profesională a noilor generații de luptători ai Forțelor Terestre Române.

”V-ați pregătit să faceți față rigorilor vieții de militar și să câștigați viitoarele bătălii pentru România. Știu că aveți în Forțele Terestre o deviză: Instruiește-te așa cum vei lupta, de aceea, pregătirea dumneavoastră aici a fost una destul de dură, foarte apropiată de condițiile câmpului de luptă”, a ținut să le precizeze Adrian Țuțuianu tinerilor absolvenți.

* * *

Vineri, 28 iulie, au avut loc festivitățile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire a promoției 2017 „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100” în toate instituțiile militare de învățământ superior și școlile de maiștri militari și subofițeri ale categoriilor de forțe, la care au participat oficialități civile și militare din conducerea ministerului.

La festivitatea organizată la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, conducerea MApN a fost reprezentată de Mircea Dușa, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare şi planificare, iar la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov a fost prezent Nicolae Nasta, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică.

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor  Navale „Amiral Ion Murgescu” a participat șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mârșu.

La Institutul Medico-Militar, Catedra de perfecționare medico-militară de la București, a fost prezent General de brigadă Constantin Zanfir, locţiitor al şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, iar la festivitatea de absolvire de la Tîrgu Mureș, unde funcționează Catedra de perfecționare medico-militară  a aceluiași institut, a participat colonel medic Ionel Paul Oprea, șeful Direcției Medicale.

În cadrul ceremoniilor de absolvire, oficialii din conducerea MApN au transmis mesaje de felicitare tinerilor absolvenți și au înmânat premii și distincții șefilor de promoții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This