EXPOZIŢIA ,PORTUL DĂIŞOREAN ÎN MINIATURĂ’

0
163

Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta” vă invită luni, 26 iunie 2017, ora 12:00, la vernisajul expoziţiei „Portul dăişorean în miniatură”, care va avea loc în foaierul Centrului Cultural „Reduta”, Str. Apollonia Hirscher, nr. 8.

 În perioada 23 iunie – 12 iulie 2017, Centrul Cultural „Reduta” va fi gazda unei expoziţii deosebite – colecţia de păpuşi a creatorului popular Angela Boboia din satul Dăişoara.

În colecţia Angelei Boboia se regăsesc feciori şi fete pregătiţi de colindat, femei cu „rozor” sau cu „vălitoare”, dar şi scenete care înfăţişează obiceiuri tradiţionale precum „Plugarul” sau „Alaiul nunţii cu zestrea în carul cu boi”.

Mai mult, specificul portului dăişorean va fi susţinut şi prin intermediul fotografiei, în foaierul Centrului Cultural „Reduta” amenajându-se şi o expoziţie a tânărului fotograf dăişorean Florin Bucuţea.

Angela Boboia, învăţătoare, ajutată de mama sa, îmbracă păpuşile în portul popular, de mai bine de 25 de ani, printre primele creaţii vestimentare numărându-se fotele şi crătinţele. Primele două păpuşi astfel îmbrăcate au constituit obiectul unei expoziţii, în cadrul unei deplasări a ansamblului din Dăişoara în Belgia în 1991.

Vă invităm astfel, ca prin intermediul jucăriilor, a păpuşilor şi a fotografiei să intrăm în lumea lor, în lumea dăişorenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.