Exercițiul Resolute Castle 17 – Ceremonia de final

Ceremonia de închidere a exerciţiului Resolute Castle 17 se va desfășura vineri, 8 septembrie, începând cu ora 9.30, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) „Getica”, din Cincu, judeţul Braşov.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt rugaţi să confirme până joi, 7 septembrie, ora 16.00, la adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro, precizând numele, instituţia de presă pe care o reprezintă, datele de identificare (serie şi număr CI sau paşaport), numărul legitimaţiei de presă, adresa de e-mail şi numărul de telefon mobil, precum şi numărul de înmatriculare al autovehiculelor. Persoană de contact: locotenent Deniz Olcar, telefon 0749302336.

Reprezentanții mass-media vor fi aşteptaţi vineri, 8 septembrie, între orele 8.30 şi 9.00, la intrarea în CNII.

* * *

Aproximativ 450 de militari români au participat la Resolute Castle 17 începând cu luna aprilie a acestui an. Aceștia fac parte din Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”, dar și din structuri de geniu aparţinând Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, precum şi din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”. Instruirea şi realizarea proiectelor de infrastructură s-au efectuat în comun cu militari americani din cadrul Brigăzii 926 Geniu a Forțelor Terestre ale SUA, dar și din alte unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Navale, Gărzii Naționale ale SUA, rezerviști din cadrul Forțele Terestre ale SUA, precum şi militari din cadrul unor structuri de geniu din Marea Britanie.

Exerciţiul, desfăşurat pentru al treilea an consecutiv, a avut ca scop creşterea nivelului de pregătire al militarilor şi capacității de răspuns la o posibilă situaţie de criză, dezvoltarea interoperabilităţii dintre structurile de geniu din forţele terestre române, americane și britanice, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii centrului de instruire.

Proiectele ce se execută în cadrul exerciţiului Resolute Castle 17 sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This