Eveniment – Dezvelirea inscripției de Centru Regional de Examinare DELF

Marți, 21 noiembrie 2017, cu începere de la ora 15, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca punctează un moment marcant pentru ethosul unității școlare – dezvelirea inscripției de Centru Regional de Examinare DELF în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez Cluj. Evenimentul certifică o dată în plus valențele europene multiculturale și plurilingvistice ale liceului nostru care, de 15 ani,  dincolo de frontierele generoase ale curriculelor specifice secțiilor bilingve francofone, aduce o notă de emfază prin valorizarea competențelor  elevilor  grație certificării internaționale conferite de diplomele DELF școlar (Diplôme d’études en langue française).

Liceul nostru este un partener solid  al instituțiilor francofone din țară și din spațiul european, iar  din această perspectivă, oficializarea administrativă a statutului de centru de examen  vine să dubleze profilul identitar pe care îl promovăm, fiind  incluși în rețeaua liceelor abilitate pentru bacalaureatul cu mențiunea bilingvă francofonă, act parafat în anul 2008 în urma unui acord interguvernamental franco-român.

Evenimentul  din 21 noiembrie se bucură de prezența domnului Xavier Leroux, Director al Institutului Francez, a conducerii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” cărora li se vor alătura cadrele didactice francofone și părinți ai elevilor din secția bilingvă.

În mod simbolic, ceremonia dezvelirii plăcuței va fi urmată într-un cadru festiv de înmânarea diplomelor DELF școlar din sesiunea mai 2017, moment motivant pentru mai tinerii aspiranți la o asemenea certificare a competențelor lingvistice în limba franceză. Esențial ar fi să subliniem valoarea acestei diplome, care are o valabilitate pe viață – spre deosebire de alte tipuri de diplome– și grație căreia titularii ei pot accede  la studii universitare din țările francofone, configurând în egală măsură un atu decisiv pentru accesul  spre piața muncii din mediile de afaceri francofone interne sau externe.

Întâlnirea cu fericiții posesori ai diplomelor DELF va fi urmată de o întrevedere a domnului Director al Institutului Francez cu părinții elevilor  pentru un schimb de idei care ar putea conduce la o canalizare mai dinamică spre studiile  francofone,  respectiv spre o inserție universitară și profesională de succes unde oportunitățile se dovedesc a fi din ce în ce mai diversificate și valorizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This