Europarlamentarul Laurențiu Rebega susține inițiativele Coaliției pentru Familie

Am susținut și susțin inițiativa Coaliției pentru familie pentru modificarea Constituției.

După ce a fost adoptată în Camera Deputaților, aștept dezbaterea din Senat și referendumul pe care îl presupune o asemenea modificare constituțională. Este o inițiativă legitimată de sistemul democratic din România.

În aceste zile, „comunitatea” LGBTI organizează o serie de manifestări publice care vor culmina cu un marș pe străzile capitalei. În replică, activiștii de la Coaliția pentru familie, împreună cu alte organizații, organizează, simultan, un marș al normalității. Și acestea sunt acțiuni care se petrec într-un cadru legal și reprezintă expresii ale exercițiului democratic. Însă aceste marșuri (și contramarșuri) au ajuns o situație care se repetă sistematic de mai mulți ani. Repetiția aceasta transformă o acțiune inițial civică într-o manifestare agresivă, subversivă și antisocială. Adică o provocare!

Toată lumea este de acord cu faptul că România are probleme mai actuale, mai mari și mai acute. ”Marșurile” sunt, de aceea, o sursă inutilă de tensiuni în societate. În acest context, mi se pare că escaladarea disputei publice prin organizarea marșurilor, deși perfect justificată civic, nu face decât să dea apă la moară și să accentueze vizibilitatea manifestărilor agresive, ostentative și, prin aceasta, extremiste ale activiștilor LGBTI.

Cred că ignorarea acestora și schimbarea Constituției vor așeza lucrurile acolo unde trebuie.

 

Europarlamentar Laurențiu Rebega

Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This