EROII ȘOSELELOR – campanie de prevenire a accidentelor rutiere având la bază puterea exemplului

În această săptămână, polițiștii de prevenire și cei rutieri au derulat activități în cadrul proiectului Eroii Șoselelor, o campanie ce are drept scop reducerea numărului de accidente rutiere, inițiată de către Asociația Națională Pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere.

Peste 300 de elevi de liceu, din Cluj-Napoca, au fost angrenați în activități, urmărindu-se conștientizarea urmărilor accidentelor rutiere și importanța prevenirii acestora. Întrucât cel mai bun mod de a învăța este prin puterea exemplului, la aceste activități a participat și o victimă a unui accident rutier, produs în urmă cu 9 ani, pe raza județului Cluj.

Astfel, pe lângă discuțiile interactive referitoare la cauzele producerii accidentelor rutiere, urmările grave care pot fi generate de nerespectări ale normelor legale, elevii s-au întâlnit cu o tânără care le-a povestit experiența ei dureroasă și schimbările din viața ei survenite după accidentul rutier grav în care a fost implicată.

După activitatea de informare, elevii au putut vedea cum arată o cercetare la locul producerii unui accident rutier grav, fiind simulată o astfel de activitate. Polițiștii criminaliști și cei rutieri au explicat elevilor importanța unei cercetări riguroase, culegerea probelor, efectuarea măsuratorilor, de ce este important să nu pătrundem în perimetrul marcat de Poliție și multe alte lucruri interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This