Elicoptere ale Bazei 71 Aeriene ,,Emanoil Ionescu” au participat la NOBLE JUMP 2017 ( galerie foto)

0
345

Forțele Aeriene Române au participat la exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017 cu elicoptere IAR-330 Puma din dotarea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu, care au executat misiuni de tip INFIL și EXFIL, inserţie prin rapel si extracţie, în folosul Forțelor Speciale.

Aeronave MiG- 21 LanceR cu misiuni de interdicție aeriană (AIR INTERDICTION) și bombardament. Elicoptere IAR-330 SOCAT cu misiuni în folosul trupelor terestre, trageri cu proiectile reactive nedirijate și foc cu tunul de bord.

Precum și aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Vânătoare, Baza 86 Aeriană Borcea care au executat misiuni de acoperire aeriană (COMBAT AIR PATROL) în comun cu aeronave Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

,,Cei 5000 de militari care au sosit şi instruit în Centrul de Pregătire de la Cincu arată că Alianţa este unită şi puternică. 10 state membre NATO cu care lucrăm împreună de multă vreme şi parteneri importanţi pentru Alianţă şi implicit pentru România.  Amploarea şi complexitatea exerciţiului demonstrează abilitatea NATO de planificare şi dislocare rapidă a forţelor sale de reacţie ca răspuns la crize şi consolidarea interoperabilităţii între membrii Alianţei.  Succes deplin în executarea misiunilor.” a declarat Ministrul Apărării Naționale , Gabriel Leș, pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.