Drum județean din Sălaj, modernizat cu fonduri europene

Drumul județean 108A va fi modernizat printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă, derulat de Consiliul Județean Sălaj, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Finanțarea este asigurată prin Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 21 iunie a.c., de către doamna Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene (MDRAPFE).

Proiectul, în valoare de 52,99 de milioane de lei, vizează 11,6 km, respectiv tronsonul cuprins între limita cu județul Cluj și localitatea Bogdana. Valoarea totală a proiectului este de 52.999.840,15 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 51.633.336,36 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Investiția are ca obiective specifice: îmbunătățirea condițiilor de trafic, creșterea siguranței rutiere, dezvoltarea economică a zonei de sud-vest a județului Sălaj, precum și îmbunătăţirea condițiilor de trai pentru locuitorii comunelor traversate de sectorul de drum propus spre reabilitare.

În urma modernizării DJ 108A, aproximativ 7.436 de locuitori ai comunelor Buciumi, Cizer şi Horoatu Crasnei, precum şi agenți economici, potențiali investitori, operatori de transport, participanți la trafic şi turiști vor beneficia de infrastructura rutieră secundară modernizată, care asigură accesul la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This